Eco-Friendly

Το φιλικό προς το περιβάλλον μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, και αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός περί αυτού, σας ενημερώνουμε για τη δράση μας έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι στη προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε και να προστατέψουμε το πλανήτη από την οικολογική καταστροφή.
Έχουμε φροντίσει τα προϊόντα μας να έχουν συσκευασίες από 100% ανακυκλώσιμα υλικά καθαρό γυαλί & πλαστικό, δε χρησιμοποιούμε χαρτί σεβόμενοι το ότι το 50-70% του χαρτιού που καταναλώνεται καθημερινά σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ανακύκλωσης δε μπορεί να ανακυκλωθεί για διάφορους λόγους, κι έτσι για τη παράγωγη νέον προϊόντων από χαρτί χρειάζεται να κοπούν νέα δέντρα, κάτι το οποίο είναι κάθετα αντίθετο από την περιβαλλοντολογική μας συνείδηση. Το γυαλί και το πλαστικό που χρησιμοποιούμε μπορεί απλά να καθαριστεί και είναι έτοιμα 100% προς ανακύκλωση.
Για να δώσουμε κίνητρο να μη πεταχτούν οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες μας στα σκουπίδια, έχουμε πρόγραμμα ανταμοιβής Για κάθε συσκευασία που δεχόμαστε πίσω καθαρή και έτοιμη προς ανακύκλωση δίνουμε 5% έκπτωση σε προϊόν ίδιας συσκευασίας με αυτό που παραλάβαμε.
Δε χρησιμοποιούμε περιττές extra συσκευασίες στα προϊόντα μας, έτσι ώστε να μειωθούν τα απόβλητα και η ρύπανση κατά τη διαδικασία κατασκευής.

Cruelty-Free

Λέμε ΝΑΙ στο κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων, και φυσικά ΟΧΙ στη σκληρότητα και στη κακοποίηση τους. Τα προϊόντα Nail Salon ™ cosmetics δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, και ούτε πρόκειται να διαπράξουμε ποτέ αυτό το έγκλημα.
Οι δραστηριότητες μας δεν βλάπτουν, ούτε σκοτώνουν, ζώα οπουδήποτε στον κόσμο.
Σεβόμαστε και προστατεύουμε τα ζώα με συνείδηση και σεβασμό.
Φιλοσοφία μας είναι, να αγαπάμε τα ζώα, να τα φροντίζουμε και να ζούμε αρμονικά μαζί τους.
Παρόλα αυτά όμως ας μιλήσουμε για τα “πιστοποιητικά” Cruelty-free τα οποία πιστοποιούν πως, οι εταιρείες που συνεργάζονται είναι απαλλαγμένες από σκληρότητα, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα. Για παράδειγμα, εάν επρόκειτο να αγοράσετε μια ένα βερνίκι με την ένδειξη cruelty-free, θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι δεν χρησιμοποίησαν ζώα εργαστηρίου στη διαδικασία δοκιμών τους.
Ωστόσο, το cruelty-free δεν σημαίνει ότι ένα προϊόν δεν περιέχει ζωικά προϊόντα. Ξέρουμε, αυτό είναι τρελά μπερδεμένο, αλλά είναι και η σκληρή αλήθεια. Και το παράθυρο είναι μεγάλο σε αυτά τα πιστοποιητικά αφού βασικά, το cruelty-free αναφέρεται μόνο σε ζώα εργαστηρίου.
Έτσι, ένα προϊόν θα μπορούσε να περιέχει συστατικά που προέρχονται από ζώα, αλλά εφόσον δεν δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα, θα εξακολουθεί να θεωρείται απαλλαγμένο από σκληρότητα.

Vegan

Τα προϊόντα Nail Salon ™ cosmetics Δεν περιέχουν ζωικά συστατικά, ζωικά υποπροϊόντα ή συστατικά ζωικής προέλευσης.
Αυτό περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται μόνο) σε : μέλι, κερί μέλισσας, λανολίνη, κολλαγόνο, αλβουμίνη, καρμίνη, χοληστερόλη, ζελατίνη και πολλά άλλα.
Με λίγα λόγια τα Vegan προϊόντα δεν ονομάζονται έτσι ως προς τη βρωσιμότητα, αλλά επειδή δεν χρησιμοποιούν συστατικά που προέρχονται από ζωικά προϊόντα.
Για παράδειγμα, πολλά δημοφιλή πινέλα ονυχοπλαστικής χρησιμοποιούν γούνα ζώων στην κατασκευή τους.
Ένα Vegan πινέλο θα είναι κατασκευασμένο από εξ ολοκλήρου συνθετικές τρίχες και δεν θα έχει δοκιμαστεί ποτέ σε ζώα… Και αν και η σύγκριση ως τώρα ήταν ανύπαρκτη, σας ενημερώνουμε ότι η τεχνολογία στην επεξεργασία συνθετικής τρίχας έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που ένα Vegan πινέλο μπορεί να είναι πραγματικά αντάξιο ενός με φυσική τρίχα πλέον. Ποιοτικά Vegan Καλλυντικά που σέβονται εσένα & το περιβάλλον.
Προσοχή : Προϊόντα που δοκιμάζονται σε ζώα μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι “vegan”..

HEMA FREE

Σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Δερματολόγων (BOD), το HEMA είναι το # 1 αλλεργιογόνο προϊόν στα προϊόντα νυχιών και στα καλλυντικά. Κοινώς γνωστά ως μεθακρυλικός 2-υδροξυαιθυλεστέρας ή μεθακρυλικός υδροξυαιθυλεστέρας, αυτά είναι μονομερή που χρησιμοποιούνται για τον πολυμερισμό πηκτωμάτων UV.
Το μοριακό μέγεθος του HEMA είναι ωστόσο πολύ μικρότερο και μπορεί να απορροφηθεί πιο εύκολα από το δέρμα.
Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (SCCS) – δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει ότι το HEMA μπορεί να είναι ασφαλές όταν εφαρμόζεται κατάλληλα στην πλάκα των νυχιών.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συγκεντρώσεις έως και 35% δεν είναι πιθανό να ενέχουν κίνδυνο και να προκαλέσουν ευαισθητοποίηση, υπό την προϋπόθεση ότι η χρήση τους περιορίζεται μόνο στην πλάκα των νυχιών και αποφεύγεται η επαφή με το παρακείμενο δέρμα.
Δυστυχώς, πολλές μάρκες χρησιμοποιούν υψηλότερη συγκέντρωση, μερικές πολύ πάνω από 35% και αποτελούν πρόσθετους παράγοντες κινδύνου.

HPMA FREE

Ο μεθακρυλικός υδροξυπροπυλεστέρας (2-HPMA), ο οποίος ονομάζεται επίσης μεθακρυλικός υδροξυπροπυλεστέρας (HPMA) ταξινομείται ως το δεύτερο πιο κοινό αλλεργιογόνο προϊόντων νυχιών σύμφωνα με το BOD.
Χρησιμοποιείται συχνά από ορισμένες μάρκες ως εναλλακτική λύση στο HEMA και σε ακρυλικό υγρό χωρίς HEMA.
Κατά συνέπεια, όσοι άλλαξαν σε μονομερές χωρίς HEMA επειδή είχαν ήδη αλλεργία στο HEMA, συχνά αναπτύσσουν αλλεργία και στο HPMA.

10 FREE

Στη βιομηχανία της ομορφιάς, υπάρχουν 3 διαφορετικές αξιολογήσεις: 5 Δωρεάν, 7 Δωρεάν και 10 Δωρεάν, με τα 10 Δωρεάν να θεωρούνται το πιο αγνό από όλα τα «δωρεάν» βερνίκια νυχιών και gel.
Η Nail Salon™ Cosmetics έχει αναπτύξει μια σειρά από ανθεκτικά και μακράς διαρκείας Gel και βερνίκια νυχιών που είναι δωρεάν 10, που σημαίνει ότι δεν περιέχουν τις ακόλουθες χημικές ουσίες και συστατικά:
* Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στα καλλυντικά. Ένα γνωστό καρκινογόνο που συνδέεται επίσης με το άσθμα, τη νευροτοξικότητα και την αναπτυξιακή τοξικότητα.
* Το Τολουόλιο είναι ένας διαλύτης που χρησιμοποιείται στη στίλβωση για να το βοηθήσει να στεγνώσει γρήγορα. Οι ανησυχίες για την υγεία που σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση σε αυτό το συστατικό μπορεί να περιλαμβάνουν βλάβη του νευρικού συστήματος και επιδράσεις του ανοσοποιητικού, των νεφρών, του ήπατος και της αναπαραγωγής.
* Οι Φθαλικοί εστέρες (DBP, DEHP, DEP και άλλοι): Μια κατηγορία πλαστικοποιητικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα προϊόντα πιο εύκαμπτα. Οι φθαλικές ενώσεις διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες. είναι ένα ερεθιστικό του αναπνευστικού συστήματος, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους τεχνικούς νυχιών που μπορεί να εκτεθούν σε μεγάλες ποσότητες.
* Η Καμφορά είναι μια αρωματική ρητίνη που εξακολουθεί να περιλαμβάνεται σε πολλά προϊόντα νυχιών, αλλά μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτία και ζάλη σε μεγάλες ποσότητες.
* Η ρητίνη φορμαλδεΰδης μπορεί να απελευθερώσει φορμαλδεΰδη. Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της έκθεσης στη φορμαλδεΰδη περιλαμβάνουν ερεθισμό του αναπνευστικού και του δέρματος. Η μακροχρόνια έκθεση είναι ύποπτη ότι προκαλεί καρκίνο.
* Το Τοσυλαμίδιο Αιθυλίου απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε καλλυντικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το συστατικό είναι ύποπτο ότι προκαλεί αναπτυξιακή και αναπαραγωγική τοξικότητα και έχει ισχυρές αντιβιοτικές ιδιότητες.
* Το Ξυλόλιο, όταν εκτίθεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στον αέρα, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη του κεντρικού νευρικού συστήματος και πονοκεφάλους.
* Τα Parabens είναι ένα κοινό συντηρητικό αλλά είναι ύποπτος ενδοκρινικός διαταράκτης.
* Το TPHP (Φωσφορικός τριφαινυλεστέρας) είναι πλαστικοποιητής, καθώς και επιβραδυντικό της φωτιάς, και μελέτες το έχουν συνδέσει με αλλαγές στη φυσιολογική ορμονική λειτουργία. Ελεύθερος.
* Το Θειικό . Ο υψηλότερος κίνδυνος χρήσης προϊόντων με SLS και SLES είναι ο ερεθισμός στα μάτια, το δέρμα, το στόμα και τους πνεύμονές σας. Για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, το θειικό άλας μπορεί επίσης να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ακμή.

Για Διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας:
Nail Salon™ Cosmetics
Θεόδωρος Derek Λιοντής Χ.
Τηλέφωνο: (+30) 6932 952278
Email: NailSalonCosmetics@email.com
Διεύθυνση: 35 Εισοδίων Θεοτόκου
Τ.Κ. 18902
Αθήνα / Ελλάδα